Koleksi 5 Resepi Kek Batik Cheese

Tahukah anda? Kek Batik Cheese antara carian yang tertinggi di Google pada tahun 2017. Kek Batik adalah salah satu jenis kek yang paling mudah dibuat. Jadi tidak hairanlah ramai yang ingin mencuba membuatnya sendiri di rumah. Bahan-bahannya pula senang didapati dan tidak memerlukan banyak peralatan.

Di sini saya akan kongsikan beberapa Resepi Kek Batik Cheese yang telah berjaya dikongsikan oleh rakan-rakan Blog.

Resepi Kek Batik Cheese 1:

Bahan yang digunakan adalah seperti butter, susu pekat manis,  Milo,  Cawan serbuk Koko, Biskut Marie, Susu Cair dan Cream Cheese. Cara nak buat kek batik cheese boleh kunjungi Blog beliau seperti di bawah ya..
 Resepi Kek Batik Cheese ini dikongsikan oleh >> http://sharingiscaring-fiza.blogspot.com/2016/09/resepi-kek-batik-cream-cheese.html

Resepi Kek Batik Cheese 2:

Hidangan kek yang paling senang dibuat dan dapat dihidangkan kepada para tetamu. Nampak Simple tetapi sedap. Resepi sama sahaja untuk kek batik cuma tambahan topping cream cheese.. Cara nak buat kek batik cheese boleh kunjungi Blog beliau seperti di bawah ini..

Resepi Kek Batik Cheese ini dikongsikan oleh >> http://kekcoklat-fieza79.blogspot.my/2015/09/kek-batik-cheese-super-sedap.html

Resepi Kek Batik Cheese 3:

Resepi kek batik cheese yang dikongsikan ini hampir sama dengan resepi yang lain cuma ada tambahan 1 sudu kecil nescafe dan 1 sudu perahan lemon. Selain itu, beliau juga menggunakan perhiasan dengan menaburkan chocolate rice. Cara nak buat kek batik cheese boleh kunjungi Blog beliau seperti di bawah ini..

Resepi Kek Batik Cheese ini dikongsikan oleh >> http://kompilasiresepi.blogspot.my/2016/05/resipi-kek-batik-topping-cheese-leleh.html

Resepi Kek Batik Cheese 4:

Resepi kek batik cheese yang dikongsikan ini ada sedikit kelainan kerana menggunakan cream cheese philadelphia dan warnanya juga tidak berapa gelap mungkin sebab beliau tidak menggunakan milo dalam ramuannya.

Cara nak buat kek batik cheese boleh kunjungi Blog beliau seperti di bawah ini..

Resepi Kek Batik Cheese ini dikongsikan oleh >> http://resepicheff.blogspot.my/2014/11/kek-batik-cheese.html

Resepi Kek Batik Cheese 5:

Ini merupakan salah satu dari 5 Resepi kek batik cheese yang patut dicuba kerana nampak menarik dan sangat teliti pembuatannya. Bahan-bahannya sama seperti yang lain cuma toppingnya ada sedikit berbeza.

Nak tahu lebih lanjut Cara nak buat kek batik cheese seperti gambar di atas, bolehlah kunjungi Blog beliau di sini >> http://homekreation-recipes.blogspot.my/2013/07/kek-batik-cheese-batik-cake-with-cheese.html

  

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *